Loading...

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.antikvariatantiqua.si (v nadaljevanju: Antiqua Spletni antikvariat) so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja podjetje Antiqua Spletni antikvariat (v nadaljevanju: ponudnik), Vesna Pretner, s.p., matična številka 8751633000, davčna številka 31293328, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za ne delovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

 

1. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka)
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • bistvene lastnosti izdelkov (ohranjenost)
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek naj bi bil dostopen v navedenem roku)
 • pogoje dostave izdelkov (način, cena in rok dostave)
 • cene morajo biti jasno in nedvoumno določene
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; ter koliko stane kupca vračilo izdelka
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi , vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi

 

2. Postopek nakupa

Za nakup v spletni trgovini registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna, je pa priporočljiva saj stranka ob morebitnem naslednjem nakupu ne potrebuje ponovno vpisovati podatkov, ki so potrebni za naročilo knjig.

Za izvedbo naročila je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov). V primeru nakupa podjetja je obvezen tudi naziv podjetja.

Za verodostojnost in točnost osebnih in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik, je odgovoren izključno uporabnik, ki mora sam skrbeti za točnost le teh. Ko se uporabnik registrira v sistem, lahko pregleduje in ureja podatke.

Uporabnik ima kadarkoli možnost, da na podlagi pisnega obvestila prek navadne ali elektronske pošte od upravljalca strani zahteva, da se ga izbriše iz baze registriranih uporabnikov.

NAROČILO:

Naročilo se začne z izbiro želenega izdelka, in sicer s klikom na gumb “Dodaj v košarico” pod želenim/i izdelkom/i. Za nakup zadošča že en izdelek. Po opravljeni izbiri in ob predpostavki, da se strinjate z vsebino košarice, nadaljujete z nakupom. Postopek nakupa je v nadaljevanju sestavljen iz treh korakov: 1 – Pregled košarice in izbor načina dostave, 2 – vnos osebnih podatkov in izbor načina plačila, 3 – zaključek nakupa in plačilo. Postopek naročanja lahko prekinete v vsakem trenutku tako, da zaprete okno brskalnika, razen v primeru, da ste naročilo že potrdili neposredno po vnosu podatkov. V tem primeru se za morebitne dodatne informacije obrnite na nas na telefonsko številko 070 466 619  ali na e-naslov info@antikvariatantiqua.si.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o naročilu z napotki za plačilo predračuna, v kolikor ste izbrali to možnost.

Plačilo v spletni trgovini je možno po predračunu z nakazilom na račun ali z gotovino po povzetju.

 

3. Cene

Vse navedene cene so v evrih (EUR), brez DDV in v skladu s 1. točko 94. člena ZDDV-1 ne vsebujejo davka. Kupec davka ne plača.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

 

4. Način plačila, potrditev plačila in račun

 Pri oddaji naročila ima kupec dve možnosti plačila:

 1. PLAČILO PO POVZETJU
 2. PLAČILO PO PREDRAČUNU

PLAČILO PO POVZETJU plača stranka ob prevzemu pošiljke. Pri izbiri plačila po povzetju Pošta Slovenije ob dostavi zaračuna tudi provizijo za plačilo univerzalnega plačilnega naloga (UPN) ali provizijo za plačilo poštne nakaznice.  Znesek provizije je odvisen od zneska naročila.

PLAČILO PO PREDRAČUNU je potrebno opraviti v dveh delovnih dneh od potrditve naročila. Potrditveno elektronsko sporočilo, ki ga stranka prejme ob potrditvi naročila, velja kot predračun.

Elektronsko sporočilo s podatki za plačilo predračuna je poslano takoj, ko je naročilo oddano. Če elektronskega sporočila niste prejeli, preverite v mapi z neželenimi sporočili (spam) oz. nas kontaktirajte preko tel. št. 070 466 619 ali na elektronski naslov info@antikvariatantiqua.si.

Če v roku dveh delovnih dni od prejema naročila predračun ni plačan, upravitelj spletne trgovine naročilo prekliče.

Pri plačilu po predračunu je potrebno navesti naslednje podatke prejemnika:

ANTIQUA Spletni antikvariat,

Vesna Pretner s.p. Muhabran 5,

8212 Velika Loka

TRR:  SI56 6100 0002 4876 676

Originalni račun bo v fizični obliki, priložen k dostavljenemu fizičnemu izdelku.

Na računu so razčlenjeni vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

 

5. Dostava in stroški dostave

Stroški dostave so odvisni od izbire vrste plačila ob oddaji naročila.

Odprema naročenih pošiljk:

– v primeru plačila po povzetju bo naročilo odpremljeno v roku dveh delovnih dni od prejema naročila.

– v primeru plačila po predračunu bo naročilo odpremljeno v roku dveh delovnih dni od prejema nakazila – plačila.

 

NAČIN DOSTAVE

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije d.o.o..


Če smatrate, da dostavljalec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da le te pravočasno posredujete (pred oddajo pošiljke) na elektronski naslov: info@antikvariatantiqua.si ali preko tel.št. 040 466 619, po oddaji pošiljke v dostavo spremembe niso mogoče.

Osebni prevzem na sedež podjetja NI MOŽEN.

Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila, brez obrazložitve. Naročilo lahko oddate na info@antikvariatantiqua.si.

V primeru, da stranka iz kakršnegakoli razloga ne prevzame naročenega paketa poslanega s plačilom po povzetju, si pridržujemo pravico, da vsa naslednja naročila stranke zavrnemo ali pred pošiljanjem paketa zahtevamo plačilo po predračunu.

 

6. Pravica do odstopa od naročila

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Prosimo, da nas v primeru odstopa od naročila in vračila blaga o tem predhodno obvestite na naš elektronski naslov: info@antikvariatantiqua.si

V primeru odstopa od naročila mora kupec nepoškodovano prejeto blago, v originalni embalaži, s priloženim originalnim računom, kopijo osebnega dokumenta in bančne kartice s številko TRR nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti priporočeno po pošti na naslov:

ANTIQUA Spletni antikvariat

Vesna Pretner s.p.

Muhabran 5

8212 Velika Loka

 

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe.

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Po prejemu vrnjeno pošiljko pregledamo in v primeru, da je enake količine in kvalitete kot ob oddaji, potrošniku skladno z zakonom v 14 dneh od prejema pošiljke vrnemo denar na račun.

Vrnemo strošek kupne vrednosti izdelkov, stroškov poštnine nastalih s pošiljanjem po pošti ne vračamo.

 

7. Reklamacije

Kupec lahko izdelek reklamira, če je dobavljen napačno izdelek, poškodovan izdelek ali je slabše ohranjen kot je navedeno v opisu rabljenega izdelka. Kupec lahko reklamira v osmih dneh od nakupa. V primeru reklamacije lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva vračilo kupnine ali zamenjavo izdelka v kolikor je le ta na voljo.

V primeru reklamacije nas lahko obvestite preko elektronskega naslova: info@antikvariatantiqua.si ali tel.št. 070 466 619.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Paket odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste ga prejeli ter izpolnite reklamacijski zapisnik.

Ponudnik si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

 • če ni priloženega računa,
 • če je vrnjen izdelek poškodovan s strani kupca

 

8. Ohranjenost

Ker se v spletni trgovini prodajajo rabljene knjige ima vsaka knjiga navedeno ohranjenost, ki je označena z ocenami od 1 – 5. Ocene so subjektivne s strani prodajalca, zato si prodajalec pridržuje pravico do napake pri opisu ohranjenosti.

1  sprejemljiva (slabše ohranjena knjiga)

2 srednje ohranjena (srednje ohranjena knjiga, s kakšnim poudarkom besedila ali opombo)

3 dobro ohranjena (brana knjiga, kljub temu lepo ohranjena, s kakšnim poudarkom besedila ali opombo)

4 kot nova (zelo lepo ohranjena knjiga)

5 nova (nova knjiga v zaščitni foliji ali v stanju ohranjenosti nove)

 

9. Varnost

Spletna stran s trgovino uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

10. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1 in Splošno uredbo EU o varstvu podatkov.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini. Ob prvem obisku lahko zavrnete piškotke, s pomočjo katerih se nalagajo vaši podatki na brskalniku. Če se strinjate z uporabo, potrjujete, da ste prebrali Pogoje poslovanja tega spletnega mesta in dajete soglasje k zbiranju in uporabi osebnih podatkov.

 

11. Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za uporabo spletne trgovine in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

12. Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja ANTIQUA Spletni antikvariat, Vesna Pretner s.p., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last ponudnika in se ne smejo uporabljati brez njegovega izrecnega dovoljenja.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 

13. Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Novem mestu.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte info@antikvariatantiqua.si ali na poštni naslov Antiqua Spletni antikvariat, Muhabran 5, 8212 Velika Loka ali osebno na naslovu ponudnika.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

14. Upravljavec spletne trgovine

Upravljavec spletne trgovine Antiqua Spletni antikvariat na spletni strani www.antikvariatantiqua.si je:

Podatki o upravljavcu:
Naziv podjetja:  Antiqua Spletni antikvariat,  Vesna Pretner s.p.

Naslov: Muhabran 5, 8212 Velika Loka
Matična številka: 8751633000

Davčna številka: 31293328

Zavezanec za DDV: ne
Telefon:  070 466 619
E-pošta: info@antikvariatantiqua.si
Transakcijski račun: SI56 6100 0002 4876 676

Velika Loka, 10.12.2020

Navigacija
×

Košarica

Naročite še izdelke v vrednosti 50.00  in pridobite brezplačno poštnino.