Loading...
V spletnem antikvariatu Antiqua vsak najde knjigo zase

V spletnem antikvariatu Antiqua vsak najde knjigo zase

Antikvariat – beseda s tujim, nenavadnim, starinskim prizvokom, ki s seboj nosi težo zgodovine, v resnici pa se v njenem pomenu skriva ena prav posebna knjigarna. Antikvariat oz. bukvarna je prostor, kjer se trguje z bolj ali manj starimi ali novimi knjigami, zbranimi iz vseh vetrov. V sodobnem času, prežetem z digitalizacijo, pa se tudi ta posel vse bolj prilagaja uporabniku, iščejo se nove možnosti in trgovanje s knjigami se prenaša na splet. Živ dokaz za uspešnost te ideje je spletni antikvariat Antiqua, v katerem prodajajo in odkupujejo najrazličnejše knjige – stare, nove, rabljene in tudi tiste redke, stare več desetletij ali celo stoletij. Zavedajo se dragocenosti vsake knjige posebej in si prizadevajo za kakovosten in pester izbor tako leposlovja kot strokovne in druge literature. Knjige danes vse bolj izgubljajo svojo preteklo moč, v antikvariatu Antiqua pa težijo k obujanju bralne kulture, ohranjanju starejših in novejših tiskov ter si prizadevajo za čim širšo dostopnost knjig vsem, ki imajo željo po branju in raziskovanju.

Kakšna je ponudba antikvariata?

Antikvariat ni le prostor za izmenjavo ali skladiščenje starih knjig – s svojo pestro ponudbo skrbi za ohranjanje kulturne dediščine, spominov, trenutkov iz preteklosti in zgodb, ki jih kroji čas. V antikvariatu Antiqua lahko izbirate med naslednjimi vrstami knjig:

 

  • Strokovna literatura in priročniki: v tem segmentu boste našli priročnike z različnih področij kot so kulinarika, zdravje, duhovnost, umetnost, kultura, zgodovina, naravoslovje, vodniki, hobi in prosti čas, humanistika itd. Še posebej zastopane so kuharske knjige z domačimi in tradicionalnimi dobrotami, takoj za tem pa sledijo knjige s področja zdravilstva, domače lekarne in nasvetov ob najrazličnejših zdravstvenih težavah. Na račun boste prišli tudi vsi, ki vas zanimajo različna zgodovinska obdobja, religija ali kakšna od naravoslovnih znanosti.

 

  • Leposlovje: ponuja bogato zbirko domačih in tujih romanov, biografije in spomine slavnih in v svetovnem merilu prepoznavnih posameznikov, eseje in intervjuje ter poezijo.

 

  • Otroška in mladinska literatura: ta kategorija je bogato založena s slovenskimi pravljicami in ljudskimi pripovedkami na eni strani ter s klasičnimi Andersenovimi in modernejšimi Disneyevimi pravljicami za najmlajše. Za nekoliko starejše bralce pa lahko pobrskate med številnimi deli slovenskih in svetovnih mladinskih klasikov.

 

  • Enciklopedije, leksikoni, slovarji: še posebej zanimivo gradivo v ponudbi s tega področja so različni atlasi, ki prikazujejo npr. verstva ali zgodovinska obdobja po svetu in ponujajo številne možnosti za raziskovanje bližnje in daljne preteklosti.

Pestra knjižna ponudba pa je le eden od razlogov, zakaj kupovati v spletnem antikvariatu Antiqua. Navdušili vas bodo s pregledno urejenimi kategorijami knjig v spletni trgovini, da boste v hipu našli, kar potrebujete. Tematika knjig zajema najrazličnejša področja splošnega in strokovnega življenja ter se nenehno dopolnjuje z novimi naslovi. V njihovi ponudbi boste našli redkejše izvode, ki še posebej privlačijo zbiratelje, pa tudi literarne klasike, učbenike ali priročnike, po katerih največkrat posegajo študenti. Z ugodno ceno za vse knjige si prizadevajo knjigo napraviti dostopno najširšemu krogu bralstva – ta je v primerjavi s knjigami v knjigarnah vsaj za četrtino nižja. Seveda so izjeme redki, dragoceni in dobro ohranjeni izvodi posameznih knjig, za katere pa se vsekakor splača odšteti nekoliko več, če želite dopolniti oz. povečati svojo zbirko.

V spletnem antikvariatu Antiqua boste našli knjižne izvode, ki jih ni mogoče dobiti nikjer drugje, vsi pa so večinoma dobro ohranjeni in pripravljeni, da jih v roke vzame naslednja vedoželjna glava. Spletni antikvariat Antiqua združuje moderno s preteklim – sodobna spletna stran z urejeno spletno trgovino omogoča enostaven pregled in dostop do knjig v prodaji, starost posameznih primerkov pa vas na drugi strani popelje tudi daleč nazaj v preteklost. To je prava zakladnica znanja in zgodovine, v kateri gotovo prav vsak najde knjigo zase.

Navigacija
×

Košarica

Naročite še izdelke v vrednosti 50.00  in pridobite brezplačno poštnino.